Siam Beach Resort on Koh Chang island

Meer over het Siam Beach Resort op het eiland Koh Chang

De geschiedenis van het Siam Beach resort, KC

Nearly worthless beach front landOngeveer 30 jaar geleden kocht een man met visie zo'n 30 rai relatief waardeloos kustland op een groepje bijna verlaten jungle-eilanden. In die tijd woonden er op het "olifanten eiland" Koh Chang alleen wat vissers in hun dorpje op stelten op Bang Bao Beach en vond je her en der nog wat mensen die zich bezighielden met het verbouwen en oogsten van palmen en kokosnoten. Er waren geen hotels, geen resorts, geen wegen, er was geen electriciteit en geen manier om met het vasteland te communiceren. Alle grondstoffen, brandstoffen, gebruiksmaterialen, maar vooral ook de mensen, moesten per visserboot van en naar het Koh Chang eiland worden vervoerd.

De nogal primitieve omstandigheden op het lonely beach op Koh Chang, gecombineerd met de het serene ruisen van de palmbladeren, het uitzicht over de witte poederstranden, de helderblauwe zee, het tropische oerwoud en het gebrek aan een menigte, trokken al vrij snel de aandacht van de eerste rugzaktoeristen. Tot de dag van vandaag heeft het Lonely Beach strand nog altijd de reputatie als zijnde een rugzakparadijs, waar je kunt luisteren naar het groeien van de palmbomen, terwijl je mediteert over de diepere betekenis van het leven. Echter, zoals dat nou eenmaal altijd gebeurd, verandert alles. Veel van de actuele reisgidsen zoals bijvoorbeeld de Lonely Planet Thailand en de Lonely Planet's Beaches and Islands of Thailand, schrijven nog steeds dat ons lonely beach een rugzakkenstrand is. Dit is ten dele waar Zo was het vroeger: hutjes op het strandaangezien er nog altijd een aantal van de zgn. hut resorts actief zijn aan de zuidkant van het lonely beach (waaronder ook onze siam hut bungalows Koh Chang ), maar hun aantal is snel aan het verminderen. Officieel was het Siam Beach resort een van de eerste hutjes resorts op Koh Chang en vooral op het lonely beach deel van het eiland, terwijl dat lonely beach weer een van de eerste stranden was dat als eerste open stond voor deze rugzaktoeristen. In die tijd arriveerden onze gasten nog altijd per vissersboot direct op het witte strand en zij zaten hier vast tot de volgende boot langskwam. Tijdens het regenseizoen kon dat vaak wel dagen duren. Er zijn zelfs ongelukkigen geweest die meer dan een week hebben moeten wachten voordat ze hun reis naar huis weer konden voorzetten!

Siam Beach Resort ging voorheen over hutjes op het strand...

3 ferries service koh chang, from early morning until after sundownTegenwoording, met 3 veerpontbedrijven die tot het donker continue heen en weer varen tussen Koh Chang en het vaste land, is het reizen naar Koh Chang veel gemakkelijker geworden, met als gevolg dat het type bezoeker op Koh Chang ook snel aan het veranderen is. Dit is een van de redenen waarom wij ons genoodzaakt hebben gevoeld om ons belangrijkste en bekendste resort, het siam beach resort, een metamorphose te laten ondergaan en dit voormalige backpacker-resort up te graden naar een 4 sterren hotel met een ruim zwembad inclusief bubbelbad, ruime & schone ge-airconditioneerde kamers met smaakvolle inrichting en gratis Satelliet TV met de meest comfortabele bedden in een muggenvrije omgeving.

Tegenwoordig gaat het meer om comfort voor de hele familie.

Sea side massages on Lonely BeachOnze oude hutjes resort imago had waarschijnlijk wel wat mystique waarde voor de vele tieners en wat van de twens die we jaarlijks mochten ontvangen als gast, maar het was in die tijd nagenoeg onmogelijk om een volledig gezin in het Siam Beach resort te kunnen ontvangen en er dan vervolgens voor te zorgen dat alle leden van de familie zich comfortabel zouden voelen. Dit is nu drastisch veranderd en we willen daarin nog een paar stappen verder gaan. De eerste stap was het beschikbaar (kunnen) stellen van extra kinderbedden, de tweede stap het bouwen van connecting kamers en binnenkort zullen er nog meer stappen volgen.

Met een gerust hart uitslapen in het comfortabele Siam Beach resort!

Blond girl in miniskirt on lonely beachMet een beperkt aantal hotelkamers is er geen noodzaak om vroeg op te staan om een reserverende handdoek over een strand- of zwembadbedje te gooien, aangezien het aantallen beschikbare bedden meestal groter is dan het aantal gasten wat er gebruik van wenst te maken. Met tientallen jaren ervaring in het in de watten leggen van gasten die zich voornamelijk willen ontspannen en lekker bij willen komen, hebben wij het volste vertrouwen dat wij ook jou en je familie een dermate fijne strandvakantie kunnen bezorgen, dat we jullie in de komende jaren nog vaak terug gaan mogen zien in ons hotel. Onze recente stappen om een familievriendelijk, veilig, en vooral comfortabel resort te worden blijken nu al hun vruchten af te werpen en we kunnen met een gerust hart zeggen dat dit een win-win situatie is voor alle betrokken partijen en dat het Siam Beach Resort inmiddels de plek is op Koh Chang waar de hele familie een zonnige, leuke, ontspannende en gezellige vakantie in Thailand kan hebben.

Siam Beach Resort, 100/1 Moo 4, Lonely Beach, Koh Chang island, Trat, 23170 Thailand.
Tel: +66(0)84-524-4321, +66(0)87-026-5515 • Fax: +66-(0)2-417-1948
E-mail: