Siam Beach Resort on Koh Chang island

De beste strandkamers op Lonely Beach, zo niet van het hele eiland Ko Chang.

Onze Premium Sea View Strand hotel kamers

Eigenlijk zijn er 3 uitvoeringen van deze Premium Zeezicht kamers in het Siam Beach Resort: de "standaard" Premium Seaview hotelkamers die bekend bij, en zeer op prijs worden gesteld door, bijna ieder type gast; dan is er de Premium SeaView Garden kamer, die wat populairder zijn bij romatisch ingestelde stelletjes en andere mensen die prijs stellen op wat extra privacy; en dan zijn er de zgn. connecting SeaView kamers voor gezinnen of stelletjes die samen reizen. Het interieur en de layout van al deze kamers zijn vrijwel identiek, buiten het feit dat de garden variant alleen met tweepersoonsbedden is uitgevoerd. Alle drie types zien voorzien van het volgende:

Al deze strandkamers op Lonely Beach zijn eind 2007 in gebruik genomen. Er zijn 2 verdiepingen met beide 2 kamers in ieder gebouw. Er staan slecht 3 van deze gebouwen in het gebied aan de zuidkant van het resort wat wordt aangeduid met "B building" (oftwel de Garden kamers),net voorbij de Deluxe Pool View kamers in de "A buildings", vervolgens zijn er slechts 3 gebouwen met connected kamers net ten noorden van het restaurants en de lobby en nog 4 gebouwen met "gewone" kamers in het "D block" net voor het Pool Villa gebied.

De Premium Sea View kamers in de D Buildings

C & D gebouwen in het Siam Beach ResortDeze Premium worden soms ook aangeduid met Deluxe D kamer, naar de location in de gebouwen gelabeld met de letter "D". Na de ernaast gelegen Pool Villas, worden deze Premium Zeezicht kamers regelmatig met de term "beste verblijf op Lonely Beach" bestempeld, vooral dankzij hun iddilysche locatie op het beste stuk van het beroemde strand. Vanuit deze kamers loop je direct het brede witte strand op, zonder ook maar een voetpad of stoep over te hoeven steken. Het feit dat we nog regelmatig worden gevraagd hoe ver het is naar het strand vanaf de Premium SeaView kamers, is voor ons een goede indicatie dat mensen gewoonweg niet kunnen geloven dat het mogelijk is om te logeren op zo'n unieke locatie op zo'n beroemd strand.

De connecting kamers met dubbele tussendeur

Uitzicht vanuit een connecting kamer op lonely beachDe connecting premium sea view kamers in de passend genoemde C gebouwen hebben allen een dubbele tussendeur die het mogelijk maakt voor ouders met kinderen of goedbevriende stellen om de hele dag gezellig samen te zijn, maar toch nog genoeg privacy te kunnen hebben zo gauw daar behoefte toe bestaat. Juist omdat dit type kamer voornamelijk door ouders met kinderen wordt geboekt is 1 van de kamers uitgerust met een tweepersoonsbed en de aangrenzende kamer met zgn. twin beds, met voldoen ruimte voor een evt. extra bed in beide kamers. Gasten in beide kamers kunnen op ieder gewenst moment hun eigen binnendeur sluiten en vergrendelen. Als deze kamers niet in gebruik zijn al dubbele kamers dan zorgen de dubbele binnendeuren voor voldoende privacy en bescherming tegen mogelijke geluidsoverlast vanuit de andere kamer. Deze connecting kamers zijn gelegen tussen de D gebouwen en het (ontbijt)restaurant.

De Premium Sea View Garden kamers

Uitzicht vanuit een Premium SeaView Garden Kamer.Eigenlijk is de toevoeging "Garden" niet helemaal accuraat, aangezien deze maximum privacy hotelkamer net zo direct op het Lonely Beach staan als de andere kamers. Echter, vanwege het feit dat wij onderdeel uitmaken van een water management systeem wat overstromingen tijdens de moessons op Lonely Beach en de jungle erachter moet tegengaan, was het voor ons niet mogelijk om deze kamers op dezelfde lijn te bouwen als de andere gebouwen, aangezien het water dan niet snel genoeg haar weg naar de zee zou kunnen vinden. Om deze reden staan de B gebouw wat verder naar achteren op ongeveer 15-20 meter van het echt zandstrand op wat rostgrond. Het strand is prima bereikbaar middels een bruggetje voor deze gebouwen of middels een klein omweggetje vanuit de achteruitgangen voor de kamers op de bovenste verdiepingen. Did verklaart ook waarom deze kamers nog goedkoper zijn dan hun broetjes / zusjes aan de noorkant van het resort. Update: in 2011 hebben wij op veler verzoek een kleine "club" herbouwd net voor deze gebouwen. Momenteel wordt deze club echter slechts een paar dagen per week gebruikt en is er nog altijd een prima uitzicht over zee.

Siam Beach Resort, 100/1 Moo 4, Lonely Beach, Koh Chang island, Trat, 23170 Thailand.
Tel: +66(0)84-524-4321, +66(0)87-026-5515 • Fax: +66-(0)2-417-1948
E-mail: