Siam Beach Resort on Koh Chang island

Vervoer van Trat Airport, Suvarnabhumi Airport of Bangkok Stad?

De Siam Beach Minibus

brand new Nissan Urvan 3.0 Di GX minibus Op veler verzoek beschikt het Siam Beach Resort over een aantal kleurige Nissan Urvan 3.0Di GX minibusjes. Deze minibusjes bieden ruimte aan 9 personen zonder baggage, maar voor ritten van meer dan een uur adviseren we een maximum van 6 per minibus. Hetzelfde geldt voor groepen met baggage..

In de beginjaren hebben gasten vaak aangegeven dat een vlucht van 12 uur met aan beide kanten nog een paar uur voor het in- en uitchecken was meer dan voldoende op een enekele dag en dat ze derhalve daarna geen trek hadden om vervolgens nog 'ns tot wel 7,5 uur als sardientjes in een volgepropt minibusje of slecht ge-airconditioneerde openbare bus wilden doorbrengen om naar Ko Chang te komen.

In die tijd was het uitbesteden van dit soort ritten nog een ware nachtmerrie omdat er maar weinig mensen wisten wat het hebben van een vervoersbedrijf nou precies inhield en mobiele telefoons nog zeldzaam waren en lang niet overal bereik hadden. Daarnaast was het de gewoonte van veel chauffeurs om de mensen af te droppen bij de pier en ze vanaf daar zelf te laten uitzoeken. Dit terwijl er al jaren een veerpont op en neer pendelde die prima in staat is om ook minibusjes en zelfs grote vrachtwagens over te zetten. Ook het excuus dat de weg zo slecht was ging al een tijdje niet meer op, aangezien het Siam Beach Resort zelfs een flink stuk grond heeft opgeoffered zodat zowel wij, als ook de rest van het eiland, per auto bereikbaar konden zijn. Dan waren er nog regelmatige rapporten over chauffeurs van de zgn shared minibusjes vanuit Kao Sarn Road in Bangkok die halverwege de rit wanneer iedereen sliep, het voertuig langs de kant zetten om snel even door de bagage van de passagiers te gaan op zoek naar geld of andere waardevolle artikelen. Het zal dus logisch zijn dat wij liever niet vertrouwden op onbekende bedrijfjes, chauffeurs, voertuigen, en routes, maar dit dan veel liever zelf op een veilige manier gingen uitvoeren.

Eind 2011 Update:

The Siam Beach Minibusjes zijn niet meer beschikbaar, mede omdat wij een samenwerking zijn aangegaan met een betrouwbare partner: Koh Chang Minibus & Trat Airport Transfers. Via hun website regel je gemakkelijk vervoer van en naar het Siam Beach Resort en Trat vliegvled of Bangkok vliegveld. Zij bieden ook de mogelijk om ritten per minibus of auto te boeken naar Aranyaprathet (de grensovergang naar Siem Reap / Angkor Wat), Hat Lek (de dichtsbijzijnde grensovergang naar Camboda en Koh Kong), Pattaya of Ban Phe of zelfs de hele rit van Koh Chang naar Angkor Wat in Siem Reap.

Ook beschikbaar voor vervoer van en naar andere lokaties.

De Koh Chang minibusjes zijn ook beschibkaar voor vervoer van en naar b.v. onze zusterresorts: het Siam Bay Resort op Koh Chang, de Koh Kood Resort bungalows of het nieuwe for Rest Boutique gasthuis op Koh Kut. Voor de laatste twee locaties geldt dan dat de Koh Chang minivan je direct naar de pier van de Laem Sok speedboten brengt of, indien het niet mogelijk is om de ochtend of begin middag speedboot te halen, je naar het S.A hotel in Trat stad brengt.

Just the Two of You?

Dan is het wellicht ook de moeite waar om te kijken naar de Bangkok stad limousines en Bangkok Vliegveld limousines. Deze zgn. limousines zijn gewoon wat fraaiere Toyota Camry's, maar hun ruimere stoelen en zachtere kussens kunnen het reisgenot mogelijk nog wat verder versterken.

Siam Beach Resort, 100/1 Moo 4, Lonely Beach, Koh Chang island, Trat, 23170 Thailand.
Tel: +66(0)84-524-4321, +66(0)87-026-5515 • Fax: +66-(0)2-417-1948
E-mail: