Siam Beach Resort on Koh Chang island

Hoe kom je bij het Siam Beach resort op Chang eiland in Thailand?

GPS coordinaten voor het Siam Beach Resort on Koh Chang: +12.008869, +102.292553. Je kunt de lokatie ook zien op het Siam Beach Resort Koh Chang op Google Earth of de Google map van het Lonely Beach.

Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden om in het Siam Beach Resort op Koh Chang te geraken:

Het meest comfortabel: de Siam Beach Minibus service

the chauffeur driven Siam Beach Mini-bus / vanhet Siam Beach Resort heeft recentlijk een nieuwe minibus service geïntroduceerd wat ons toestaat om onze gasten een 100% veilige reis tussen de vele oppikpunten zoals Suvarnabhumi vliegveld in Bangkok of een van de duizenden hotels in Bangkok stad en het Siam Beach Resort op Koh Chang te kunnen bieden. Deze minibus met chauffeur kunnen wij absoluut aanraden voor groepen tot en met 6 personen, alhoewel de maximum capaciteit 8 personen is. Meer informatie over de tarieven en mogelijkheden kun je vinden op de Koh Chang Minibus pagina.

Update eind 2010!:

Alle Siam Beach Resort chauffeurs plus een aantal van haar minibusjes zijn nu in gebruik door de Lonely Beach Express Dienst naar & van Bangkok Airport om bezoekers nog sneller en goedkoper naar het Siam Beach Resort te vervoeren. Vanwege dit feit nodigen wij een ieder uit om nauw aan ons verbonden website: Koh Chang Vervoer te bezoeken voor het beste en meest betaalbare prive vervoer van Bangkok Airport, Trat Airport, Aranyaprathet, Pattaya, Ban Phe naar Koh Chang of in tegengestelde richting.

Per Vliegtuig naar Trad airport

Bangkok Airways vliegtuig naar TratTrat Airport ligt op een ideale locatie slechts enkele kilometers van de veerponten naar Koh Chang eiland in het dorp Laem Ngop. Bangkok Airways die "toevalligerwijs" ook de eigenaar is van het vliegveld in Trat (Trad airport), bieden ook betaalbaar vervoer van en naar de resorts op Ko Chang eiland: Voor 470 baht enkele reis krijg je een zitplaats in een shared minibus die je tot aan de voordeur van het resort brengt. In dit bedrag zijn de kosten van de oversteek per veerboot inbegrepen. Voor groep van 4 of meer adviseren we echter om een prive busje te huren via de Trat Airport Transfers website. Voor stellen is het ook mogelijk om daar een auto met prive chauffeur te huren om de reistijd nog verder te verkorten door het beperken van het aantal stops wat de zgn. shared busjes maken.

Vluchten vanaf Bangkok's nieuwe Suvarnabhumi international airport naar het vliegveld in Trat vertrekken ongeveer om 08:30 (PG 301), 14:40 (PG 305) en 17:00 (PG 307), maar deze tijden en het aantal vluchten fluctueren met de verschillende seizoenen en jaren. Vanaf het vliegveld in Trat terug naar Bangkok, vliegt Bangkok Airways rond 10:00 (PG 302), 16:10 (PG 306) en 18:30 (PG 308). De vlucht duurt ongeveer 50 minuten en meer information is te vinden op de Bangkok Airways website: www.bangkokair.com

Sinds 2010 is het ook mogelijk om direct vanaf Trat airport naar Koh Samui en / of door naar Phuket te vliegen of in tegengestelde richting. Check de website for meer informatie.Airport Limousine Trat airport - Koh Chang

Een retour ticket Bangkok - Trat kost minimaal 4400 baht per persoon, plus een service charge voor Trat airport.

De telefoonnummers voor Trat airport zijn: 039-525767/8 en Bangkok Airways is in Trat bereikbaar op 039-525777 (airport office) en 039-525299 (downtown office) of in Bangkok op: 1771 (reserveringen), 02-535-7709/12 (domestic airport) of 02-265-5555 (hoofdkantoor)

Bus #392 direct vanaf het vliegveld in Bangkok naar Koh Chang

Nieuw! Dagelijkse, nieuwe, bussen van het internationale Suvarnabhumi vliegveld in Bangkok tot op het eiland Koh Chang. Tot voorkort werd men nog geacht om eigen bagage en andere bezittingen over het gloeiend hete cement van de pier te dragen en vervolgens op en neer over de stijle smalle trappen te sleuren, maar vanaf heden is het dus mogelijk om lekker uitgerust en goed gekoeld op het eiland te arriveren, zonder dat dat echt iets extra's kost. Initieel is er 1 vertrektijd per dag, maar dat wordt al snel gevolgd door vertrektijden die mogelijk ook aansluiten op de aankomsttijd van de KLM vlucht. Voor China Airways, Eva air, Finnair en nog een flink aantal andere vluchten is de huidige vetrektijd van 07:30 echter ideaal. Meer informatie is beschikbaar op de Suvarnabhumi vliegveld naar Ko Chang website.

Per Bus vanuit Bangkok stad direct naar de Laem Ngop pier

Er zijn vele mogelijkheden om met de bus naar Trat of de Laem Ngop pier te reizen. De blauw met witte (semi-)overheidsbussen zijn over het algemeen meer comfortabel dan de minibusjes en tourbussen die vooral vanaf Bangkok Kao Sarn gebied vertrekken.

Ekemai or Ekkemai Bus station in BangkokDe (semi-)overheidsbussen vertrekken van zowel het Ekkemai busstation voor het oosten, als van het Mor Chit busstation voor het Noorden. De reis naar Trat duurt 5 - 6 uur en een kaartje kost momenteel tussen de 180-250 baht. Het Cherchai busbedrijf begint 's ochtends rond 06:00 van het Ekkemai station te rijden en dooropvolgende bussen volgen met een interval van ongeveer anderhalf uur. Vanaf het Mor Chit station rijdt er een bus om 08:30 en vervolgens pas weer om 17:30, terwijl hun collega's van het Suparat busbedrijf om 08:30 beginnen met een interval van 2 - 2.5 uur vanaf Ekkemai station. Vanaf Mor Chit begint hun dag om 06:00 er vertrekt er vervolgens ieder 3 uur a bus. Een stuk minder verwarrend en bijna net zo accuraat: Ga naar 1 van de twee genoemde bus-terminals, koop een kaartje aan het loket en vertrek nagenoeg direct! De laatste vertrektijden liggen overal tussen 23:00 en 23:30, maar onthoud dat de veerponten naar Koh Chang tussen 19:00 en 07:00 niet varen, dus dan is een overnachting in Trat in, bijvoorbeeld, het SA hotel Trat aan te raden.

Government Bus # 99 Bangkok - Laem Ngop - BangkokAANRADER: nog niet zo lang geleden is er een nieuwe busdienst geïntroduceerd die door de overheid zelf wordt geëxploiteerd. Dit betekent nieuwere bussen, aanzienlijk meer beenruimte, een zeer ervaren chauffeur en vooraf te reserveren stoelen. Het grootste voordeel van deze #99 busdienst is dat je direct naar de Laem Ngop pier(en) wordt gebracht, zodat je niet in Trat City hoeft over stappen op een klein, volgekramt busje zonder airconditioning voor een rit van nog 'ns 30km met de bijkomende kosten daarvan. Bus #99 vetrekt om 07:30 en 09:30 vanaf het Ekkemai busstation, wat is gelegen naast het skytrain (BTS) station met dezelfde naam en doet de rit naar die pier over het algemeen in iets minder dan 5 uur. Deze bus stopt ook op het internationale vliegveld Suvarnabhumi, ongeveer 30 minuten na vertrek vanuit het Ekkemai station. Op de terugweg worden mensen opgepikt van de Centerpoint pier en de Ao Thammachat pier om 14:00 en 16:00. Kaartjes voor deze bus kosten momenteel zo'n 250 baht.

Per MiniBusje vanaf Bangkok's Koa Sarn gebied naar Trat city

Kao Sarn mini van can hold up to 8 people with full travel gear. Not the most comfortable ride. Als je reisbudget beperkt is, je haast hebt, geen zin hebt om helemaal vanaf je guesthouse naar 1 van de busstations te moeten gaan, of het gewoon prettig vind om als een sardientje in een blik te reizen, dan zijn de bussen, maar vooral ook de minibusjes die vanaf het Kao Sarn gebied in Bangkok vertrekken, zeker iets voor jou. Vervoer naar Ko Chang eiland kan worden geboekt bijna nagenoeg alle reisburootjes op Koa Sarn road of elder in de stad and nagenoeg al deze bussen / busjes zullen je direct naar de Leam Ngop pier brengen, terwijl een enkele zelfs tot de Siam Bay Resort voordeur service verleent. Over het algemeen vertrekken deze bussen vroeg in de morgen (07:00-08:00) en zijn ze 5-6 uur onderweg, afhankelijk van het aantal stops die de chauffeur besluit te maken. De costen hiervan liggen over het algemeen tussen de 180 - 280 baht. In Laem Ngop vind je die minibuses weer klaar staan om mensen terug te brengen vanaf 11:00.

Met de Auto

Ao Tammachat ferry is the cheapest and often quickest way to get to koh Chang. Een groot voordeel ten opzichte van de andere eilanden in het oosten van Thailand is dat Koh Chang ook bereikbaar is voor auto's en je dus gemakkelijk in het Siam Beach Resort kunt parkeren. Er zijn twee populaire ferries die makkelijke en regelmatige toegang tot het eiland mogelijk maken. De afstand van Bangkok's stadsgrens to de Laem Ngop pier is slechts 310 Km, maar hou er bij het maken van een planning wel rekening mee dat de overtocht ook nog 30-45 zal duren en er soms een wachttijd kan zijn van een uur, alhoewel dat laatste eigenlijk alleen voorkomt tijdens lange Thaise vakanties. Autorijden in Thailand is op z'n minst een uitdaging, maar de wegen tussen Bangkok en Laem Ngop zijn in prima staat en de eerste 100 km 8 baans. Er zijn slechts twee verschillende routes die noemenswaardig zijn. Er is de populaire Bang-Na - Trat weg die begint als een dubbeldeks tolweg over de nummer 3 snelweg .

map of koh chang and Trat: Click to enlargeSVolg deze weg tot de Chon Buri Bypass en sla daar linksaf richting Klaeng op snelweg 344. Nadat je het dorpje Bang Bung been gepasseerd kom je bij de spoorwegovergang in Kleang, waar je dan vervolgens weer linksaf slaat op de T splitsing. Je bevind je nu weer op de nummer 3 snelweg naar Trat.

Omdat de Bang Na - Trat weg soms lastig bereikbaar is, vooral als je reis niet in het Sukhumvith gebied begint, is het regelmatig sneller en meer comfortabel om de expressway te volgen to voorbij de Rama 9 exit. De expressway gaat daar over in de nummer 7 motorway. Na een tweetal tolpoortjes zie je vervolgens ook een afslag naar de highway nummer 344 naar Kleang, zoals omschreven in de vorige paragraaf.

Alhoewel Trat bekend staat vanwege haar ongekend goedkope openluchtrestaurantjes, kiezen de meeste mensen ervoor om zo snel mogelijk bij het Siam Bay Resort te komen en het stadje het liefst geheel over wensen te slaan. Als dat het geval is, sla dan rechtsaf naar Laem Ngop een paar honderd meter na een constructie die doet denken aan een Ufo en een duikboot en de polite en leger controle die zich daar net achter bevindt. Er staat een zeer groot bord aan de rechterzijde van de weg, net achter de stoplichten waar we afslaan.


veerpont naar Ko Chang eilandBij aankomst bij de Ao Thammacht veerpont (sneller) of de Centerpoint veerpont (verder, langer varen, maar wel wat goedkoper) koop bij voorkeur retourkaartjes bij het venster en parkeer in de rij, als die er staat. Snacks, frisdrank en licht alcoholische versnaperingen zijn beschikbaar op de veerpont, tot +/- 18:00. De veerboten beginnen hun halfuurlijkse dienst rond 06:30. De Ao Thammachat boten varen over het algemeen tot 19:00, terwijl de centerpoint pont vaak wel tot 20:00 in dienst blijft. Let wel dat deze tijden mogelijk niet van toepassing zijn in het laag / regenseizoen.

Met de boot naar Koh Chang

Marina on Koh Chang island Voor zover ons bekend is er maar 1 echte jachthaven operationeel op Koh Chang met de verrassende naam Koh Chang Marina. Deze haven bevind zich in de zuidelijke Salak Petch Baai welke is omgeven door heuvels en derhalve goed beschermd is tegen wind en golven. Ze bieden verschillende (onderhouds)diensten en brandstof en proviandvoorziening tegen zeer redelijke prijzen. De Koh Chang Marina is bereikbaar op: +66 (0)1-782-6040 / +66(0)1-762-8082 of per fax op +66(0)39-553-055. Voor prive vervoer per speedboot van het vaste land naar Koh Chang, trips tussen / rond de andere eilanden en prive snorkeltrip is er de Koh Chang speedboot website.

Van de pier op Koh Chang naar het Siam Beach Resort

a Songteaw aka shared taxi / bus waiting for the ferry from Laem Ngop to landBij aankomst op Ko Chang staat er ten allen tijden meerdere van de rechtsgetoonde "Song Teaw" te wachten. Deze Song Teaw worden ook wel shared taxi's genoemd en zijn inderdaad een soort kruising tussen een bus en een taxi. De tarieven staan niet echt vast en zijn voor kortere ritjes (soms) onderhandelbaar. Van pier naar de Siam Beach resorts is een bedrag van 100 baht echter redelijk standaard. Het is echter ook mogelijk dat de chauffeur om een hoger bedrag vraagt, als er te weinig passagiers zijn om de kosten mee te delen. Als de passagiers dit weigeren dan zal de taxi vaak wachten op de volgende veerpont met meer potentiële passagiers. Hou er in ieder geval wel altijd rekening mee dat dit de nog altijd de enige vorm van vervoer is op het eiland, buiten het huren van een brommertje, wat we ten zeerste afraden als men met bagage arriveert en weinig tot geen ervaring heeft met het rijden in bergen.

Vanaf Koh Kood of Koh Mak naar Koh Chang:

Vanaf Koh Kood vaart er tijdens het hoogseizoen, meestal tweemaal daags, een directe speedboot naar de Koh Chang Speedboten pier op Kai Bae Beach. De daaropvolgende reis vanaf de pier naar het Siam Beach Resort bijzonder kort en verfrissend, aangezien het grootste deel ervan door de lichte jungle gaat in een half open pick up truck. Vertrek vanaf Koh Kood is om 09:00 en 11:00 met een stop op de Makathanee pier op Koh Mak, respectivelijk rond 10:00 en 12:00, om vervolgens op Koh Chang te arriveren rond 11:00 en 13:00.

Siam Beach Resort, 100/1 Moo 4, Lonely Beach, Koh Chang island, Trat, 23170 Thailand.
Tel: +66(0)84-524-4321, +66(0)87-026-5515 • Fax: +66-(0)2-417-1948
E-mail: